sâmbătă, 4 octombrie 2014

Ce ( ne ) mai face guvernul nostru ?

Autor: Adrian Popescu

Nota: acest articol a fost publicat in numarul 3 (octombrie 2014) al publicatiei lunare "Azi la Mizil".

____________________________________________________________________________
 
 
Pai ce sa faca oameni buni , emite ordonante . Caci doar acesta e motivul pentru care avem parlament ( adica legislativ , care emite legi in folosul cetatenilor ) ; membrii acestuia sa doarma , sa plece in vacante , in ,,vizite de lucru ,, prin toate colturile lumii s.a.m.d. iar munca lor ( prost platita de altfel ) sa o faca ...guvernul .
 
Cum ar fi oare , intr-o societate comerciala , mai mare ori mai mica , cei care conduc sa nu mai ia decizii pe care sa le puna in practica subalternii ci chiar acestia din urma sa ia deciziile si tot ei sa le execute . Cam ce s-ar alege de societatea respectiva ?
 
Un ultim pocinog al guvernului se numeste oug 49 din 2014 care prevede (?!) pregatirea elevilor fara bacalaureat la universitati , in colegii .

Mai concret , incapabil sa creeze conditii in invatamint ( ca de altfel in intreaga societate ) pentru ca numarul absolventilor de liceu fara bacalaureat sa nu mai fie covirsitor ii accepta juridic pe acestia oferindu-le generos posibilitatea ( obligind institutiile de invatamint superior de stat si oferind oportunitati financiare celor private ) si iluzia ca , asa cum sint ei ,, invalizi intelectuali" sa isi gaseasca locul in societate .
 
Societate care in mare masura nu este formata din membrii guvernului ci din oameni care se vor intersecta in fel si chip cu acesti ,, invalizi intelectuali" pe parcursul vietii si vor fi pusi in situatia sa le accepte acestora deficientele educationale cu care guvernul iresponsabil si inconstient le da ,,liber " la viata sociala .
 
Multe institutii de invatamint superior reclama faptul ca guvernul nu le-a consultat in privinta unei astfel de decizii , lucru care nu este surprinzator . In general guvernantii , mai mici ori mai mari , nu se consulta cu membrii societatii inainte de a lua decizii ( pentru ca , in fapt , deciziile nu sint luate in folosul membrilor societatii ).
 
Cine sa gindeasca in acest guvern , daca , spre exemplu , o structura nonuniversitara cum este un colegiu , ar fi fezabila pentru o institutie de invatamint superior oarecare dar mai ales pentru una cu traditie in Romania ?

Ceea ce ofera guvernul tinerilor fara bacalaureat prin aceasta ordonanta de urgenta se numeste subcalificare . Si asta pentru ca guvernul NU VREA sa mentina o stacheta ridicata in invatamint ( si nu numai in invatamint ) . Mai concret guvernul ne vrea needucati pentru ca needucatii sint mai usor de guvernat ( mai ,,analitic"  spus ,  usor de speculat ).

Sint invocate printre asa-zisele ,,argumente " orientarile europene dar oare trebuie sa luam ca reper sisteme de invatamint din care ies elevi si studenti pe care ,,ai nostrii" ii depasesc constant la aproape toate olimpiadele si concursurile internationale ?
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu